Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 331Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby ...
[ pełny opis ]
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakośc...
[ pełny opis ]
Publikacja jest dodatkową propozycją dla nauczycieli I etapu kształcenia zintegrowanego. Zamieszczone tu wybrane prace plastyczno-techniczne i techniczno-plastyczne, wraz z opisami technik wykonywania, odnoszą się do świata przyrody, do czterech pór...
[ pełny opis ]
Zbiór pytań i testów przygotowujących do egzaminu zawodowego z zakresu technologii gastronomicznej to pozycja przeznaczona dla uczniów techników uzupełniających i szkół policealnych o profilu gastronomicznym przygotowujących się do egzaminu potwierdz...
[ pełny opis ]
Publikacja jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód technik handlowiec. Polecamy ją również uczniom szkół policealnych oraz osobom prowadzącym księgowość w małych firmach handlowych, przemysłowych lub usługowych.era podstawowe wiadomości z zakr...
[ pełny opis ]
Spis treści
1. ISTOTA I FUNKCJE RACHUNKOWOŚCI I FINANSÓW
1.1. Pojęcie i ogniwa rachunkowości
1.2. Funkcje rachunkowości i jej znaczenie w gospodarce rynkowej
1.3. Podstawy prawne rachunkowości
1.4. Właściwości finansów
1.5. Zjawiska...
[ pełny opis ]
Rachunkowość przedsiębiorstw dla zawodów: technik ekonomista i technik handlowiec. Zawiera wiadomości dotyczące organizacji rachunkowości, ewidencji majątku obrotowego, trwałego, kapitałów, kosztów, kalkulacji inwentaryzacji oraz ustalania i podziału...
[ pełny opis ]
Zbiór zadań dostosowany tematycznie do podręcznika Rachunkowość przedsiębiorcy autorstwa Ireny Frymark.Wydanie zmienione realizuje program nauczania dla technika ekonomisty nr 341[02]/MEN/2008.05.20.W zbiorze zamieszczono zadania o różnym stopniu t...
[ pełny opis ]
W podręczniku Rachunkowośc przedsiębiorstw. Część II omówiono pojęcie i klasyfikację aktywów trwałych oraz sposób ich wyceny. Przedstawiono także metody obliczania zużycia, ewidencję zmian w stanie i wartości aktywów trwałych na kontach księgi główne...
[ pełny opis ]
Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej eg...
[ pełny opis ]
Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.14 (Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami). Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wie...
[ pełny opis ]
Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady o...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.11 (Rezerwacja usług hotelarskich). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności dobierania oferty hotelowej zgodnie z potrzebami gości, rozróżnia zadań, wyp...
[ pełny opis ]
Druga część podręcznika poświęcona najważniejszym układom silników spalinowych pojazdów samochodowych. Przedstawiono budowę i działanie oraz zasady eksploatacji, obsługi i naprawy układów zasilania silników o zapłonie iskrowym, układów zasilania siln...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywan...
[ pełny opis ]