Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 331Towaroznawstwo wyrobów nieżywnościowych. Okładka jest starszej wersji zielona ale zawartość taka sama....
[ pełny opis ]
Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług. W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono pod...
[ pełny opis ]
Książka zawiera zakres informacji określony w podstawie programowej jako A.61. ? wykonywanie zabiegów kosmetycznych twarzy (oraz tzw. efekty wspólne) czyli efekty kształcenia wymagane na pierwszym egzaminie z kwalifikacji w zawodzie. Publikacja przyg...
[ pełny opis ]
Numer dopuszczenia MEN : 40 / 2014
Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik informatyk we wszystkich typach szkół oraz do samodzielnej nauki dla wszystkich, którzy chcą się nauczyć tworzenia stron www. Zawiera wszystkie treści niezbędne do zdan...
[ pełny opis ]
W książce zebrano w sposób zwięzły wiadomości niezbędne w nauce zawodu tynkarza.
Książka adresowana jest do osób dorosłych, uczestników odpowiednich kursów, a także do osób chcących samodzielnie zdobyć niezbędne kwalifikacje do wykonywania robót tynk...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu zarządzanie informacją. Obejmuje zagadnienia dotyczące jednego modułu:
? komputerowe przygotowanie publikacji (w programie nauczania jest to moduł: Komputerowy skład publikacji...
[ pełny opis ]
Część pierwsza poświęcona jest wybranym zagadnieniom z podstaw elektroniki dotyczącym rodzaju, działania i odpowiedniego doboru elementów składających się na określone urządzenie elektroniczne. Zwrócono uwagę na nowoczesne przyrządy półprzewodnikowe,...
[ pełny opis ]
W drugiej części mini-serii Urządzenia elektroniczne omówiono podstawowe układy elektroniczne oraz przykłady ich zastosowań w konkretnych urządzeniach elektronicznych, np.: wzmacniacze elektroniczne, elektroniczne układy przekształcające i generacy...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest dostosowany do nauki w zawodach: technik informatyk i technik teleinformatyk, na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Podręcznik ma aprobatę MEN.
W podręczniku przedstawiono:
zasady arytmetyki komputera (operacje logiczne...
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu kelner, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.10 (Organizowanie usług gastronomicznych).
Obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad kalkulacji i rozliczania usług ...
[ pełny opis ]
Podstawowe informacje o turystyce
Charakterystyka rodzajów turystyki
Krajowy produkt turystyczny
Charakterystyka usług turystycznych
Organizacja i obsługa imprez turystycznych...
[ pełny opis ]
Numer MEN: 36/2007
Podstawowe informacje o turystyceCharakterystyka rodzajów turystykiKrajowy produkt turystycznyCharakterystyka usług turystycznychOrganizacja i obsługa imprez turystycznych...
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka....
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka....
[ pełny opis ]
Usługi żywieniowe w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezb...
[ pełny opis ]