Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 331Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ?kucharz małej gastronomii?. Treści obejmują następujące działy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne i wentylacyjne, materiały konstrukcyjne stosowane w urządzeniach g...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu: zarządzanie informacją, do bloku tematycznego - wyszukiwanie, selekcjonowanie i gromadzenie informacji. Obejmuje w swej treści dwa moduły: 1. Źródła informacji. 2. Wyszukiwanie ...
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej, zawód technik budownictwa.W podręczniku podano podstawowe wiadomości z wytrzymałości materiałów. Przedstawiono najważniejsze definicje, rodzaje odkształceń, prawoHookea i inne założe...
[ pełny opis ]
Z ekonomią na ty - program i podręcznik do nauczania przedsiębiorczości w szkołach ponadgimnazjalnych. Zawiera tematy z zakresu praktycznej edukacji ekonomicznej oraz projekty uczniowskie, w tym internetowy program Zakładamy i prowadzimy firmę (więce...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających ciała). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pi...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających dłoni i stóp). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabi...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.61 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych twarzy, szyi i dekoltu). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pi...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.61 (Wykonywanie zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów upi...
[ pełny opis ]
Broszura zawiera aktualne informacje dotyczące egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i technikum.
Krótko przypomniano podstawowe informacje o egzaminach i wskazano na różnice między egzaminem po z...
[ pełny opis ]
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla zawodów w ramach obszaru administracyjno-usługowego stanowiące podbudowę do kształcenia w grupie zawodów PKZ (A.m). Omawia rodzaje badań statystycznych oraz określa ich przydatność. Uczy umiejętno...
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów: technik technologii żywności, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik weterynarii, technik agrobiznesu na poziomie technikum i szkoły policealnej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Numer dopuszczenia...
[ pełny opis ]
Podręcznik zasady rachunkowości. Część I wyjaśnia pojęcie rachunkowości, jej zakres, cechy oraz funkcje, jakie pełni. Przedstawiono w nim zasady prawidłowej rachunkowości, organizację rachunkowości w przedsiębiorstwie oraz klasyfikację zasobów majątk...
[ pełny opis ]
Obecne wydanie stanowi wznowienie podręcznika ?Zasady rachunkowości" z 2001 r. Aktualna wersja łączy teorię zasad rachunkowości z praktycznym jej wykorzystaniem.Rozważania w podręczniku uwzględniają wymogi znowelizowanej ustawy o rachunkowości, Międz...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nauczania przedmiotu zasady rachunkowości. Treści nauczania są w pełni zgodne z podstawą programową kształcenia w zawodach: technik ekonomista i technik handlowiec.
Każdy rozdział podręcznika rozpoczyna się Słowniczkiem, w którym znaj...
[ pełny opis ]
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywie...
[ pełny opis ]