Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 331Podręcznik w sposób wyczerpujący, przejrzysty i spójny prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Obejmuje takie zagadnienia, jak:
* technika komputerowa (organizacja stanowiska pracy, budowa sprzętu komputerowego, system ope...
[ pełny opis ]
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki podawania potraw i napojów (bezalkoholowych i alkoholowy...
[ pełny opis ]
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia s...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym do bloku tematycznego - Obsługa klienta.
Omówiono w nim system klasyfikacji towarów i usług oraz sposoby dobierania towaru do odpowiedniej grupy, podano z...
[ pełny opis ]
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów liceum profilowanego o profilu usługowo-gospodarczym, do bloku tematycznego - Obsługa klienta. Zawiera wiadomości ogólne na temat prawa pracy oraz bezpieczeństwa i higieny pracy ze szczególnym naciskiem na pr...
[ pełny opis ]
Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat zakładów gastronomicznych - ich rodzajów, funkcjonowania, wyposażenia, zakresu świadczonych usług, rodzajów stanowisk oraz systemów obsługi.
Omówionow niej rolę bufetu w zakładzie oraz techniki kelners...
[ pełny opis ]
Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy. Część druga zawiera wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techn...
[ pełny opis ]
Numer dopuszczenia MEN: 28/2016
Podręcznik skierowany jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie technik mechatronik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji E.18
Autor publikacji wyczerpująco opisuje u...
[ pełny opis ]
Zbiór ćwiczeń do nauki w zawodzie technik obsługi turystycznej w zakresie przedmiotu obsługa turystyczna. Zawiera zadania i ćwiczenia do samodzielnego rozwiązania. Obejmuje następujące zagadnienia:
bhp w branży turystycznej,
działalność biura turys...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej...
[ pełny opis ]
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych....
[ pełny opis ]
Zbiór ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych) i T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turysty...
[ pełny opis ]
Wymagania kwalifikacyjneDokumentacja eksploatacyjnaUżytkowanie, BHPBudowa i przeznaczenieTechnologia robótŹródła zasilania...
[ pełny opis ]
Wymagania kwalfikacyjne. Dokumentacja eksploatacyjna. Użytkowanie, BHP. Podstawy elektrotechniki. Budowa przecinarek. Technologia robót...
[ pełny opis ]
Książka zawiera:
BHP
eksploatacja spycharek
układ elektryczny
napęd spalinowy
układ hydrauliczny
budowa spycharek
technologia robót...
[ pełny opis ]