Dzika spiżarnia. Wykorzystaj dary lasu, łąki i ogrod
Sergei Boutenko

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > > Produkty do przypisania

nasza cena:

50,30 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Dzika spiżarnia. Wykorzystaj dary lasu, łąki i ogrod

ISBN: 9788383710556

Autor: Sergei Boutenko

Rodzaj oprawy: Miękka
Rok wydania: 2024
Liczba stron: 312

Jedyny taki przewodnik po fascynującym, bogatym w nowe smaki i wartości odżywcze świecie jadalnych roślin!

Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… Te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie, ogródku czy na trawniku. I wszystkie możesz bezpiecznie zjeść, zupełnie za darmo!

To fenomenalny przewodnik prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Sergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.

Wskazówki Sergeia, doświadczonego w zbieractwie dzikich roślin, pozwolą ci z łatwością opanować:

    podstawowe zasady bezpiecznego zbierania ponad sześćdziesięciu dzikich roślin;sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawanie tych trujących;metody konserwacji, dzięki którym można je dłużej przechowywać i przetwarzać na zdrowe posiłki.
Książka zawiera także sześćdziesiąt siedem przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

Zainspiruj się i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne pysznego, zdrowego jedzenia!

Pobierz darmowy fragment

O autorze

Sergei Boutenko – kiedy miał trzynaście lat, rodzice zabrali go na szlak Pacific Crest, ciągnący się przez 4264 kilometry z Meksyku do Kanady. Podczas wędrówki kilkukrotnie doświadczyli głodu i zostali zmuszeni nauczyć się zbierania dzikich roślin jadalnych w celu utrzymania się przy życiu. Spożywanie takiej żywności przez sześć miesięcy poprawiło zdrowie całej rodziny i pomogło z sukcesem zakończyć wyprawę. Zdobyte wtedy umiejętności zainspirowały Sergeia do dalszego wprowadzania dzikich roślin do codziennej diety.

Autor z chęcią dzieli się swoją wiedzą i podróżuje po całym świecie, organizując seminaria na temat zbierania dzikich roślin i zdrowego stylu życia. Prowadzi również stronę internetową oraz udziela się w mediach społecznościowych. Sergei stworzył pierwszą aplikację dotyczącą dzikich roślin jadalnych.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij