Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > Sklep internetowy Podrecznikowo.PL

nasza cena:

70,80 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

ISBN: 9788302183119
Autor: Małgorzata Konarzewska
Rodzaj oprawy: Miękka
Wydawca: WSiP



Każdy uczeń technikum gastronomicznego powinien zapoznać się z treścią podręcznika "Przygotowywanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1", aby z łatwością zdać egzamin zawodowy i osiągnąć wysoki wynik.Podręcznik dostosowany jest do podstawy programowej z 2019 roku. W publikacji duży nacisk został położony na surowce stosowane w gastronomii, a w szczególności na przyprawy i tłuszcze. Autorka w zrozumiały sposób przedstawiła zasady racjonalnego żywienia, a także techniki, których powinno się używać, przygotowując potrawy.Znaczna część publikacji "Przygotowanie i wydawanie dań" skupia się na bezpieczeństwie żywności i szczegółowym opisaniu procesu przyrządzania dań z ziemniaków, grzybów, owoców, warzyw, jaj, zbóż i przetworów mlecznych.Dużą zaletą podręcznika jest terminologia techniczna stosowana w branży gastronomicznej wraz z jej wyjaśnieniem. Warto zwrócić uwagę na liczne wyrażenia obcojęzyczne i ich zapis fonetyczny, znacząco ułatwiający trenowanie poprawnej wymowy.Podręcznik "Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych" składa się z dwóch części. Ich autorką jest Małgorzata Konarzewska. Omawiane zagadnienia są wyjaśnione w prosty i zrozumiały sposób, a proces przyswajania wiedzy wspomagają liczne zdjęcia i ilustracje. Podręczniki z serii "Przygotowanie i wydawanie dań" są debiutem naukowym Małgorzaty Konarzewskiej.


Formy płatności
Copyright 2024 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij